Etiketter

mandag 4. februar 2013

Bountykuler


Svigermoren min har bursdag snart og da tenkte vi at hjemmelaget konfekt i en fin boks kan være en flott gave. Elin Larsen la nylig ut oppskriften "Bounty for nybegynnere" og den var enkel nok til at barna kunne lage det til bestemor, men vi fant ut at både sukker- og sjokolademengden kunne reduseres med omtrent 50%. 
Vi blandet altså
- 100 g kokos med
- 100 g kokosmelk og

Vi gikk tomt for konfektpapir og brukte lysmansjetter i steden.


2-3 ss melis og lot det stå i noen minutter før vi trillet massen til baller, som vi satt i fryseren i noen timer. Så smeltet jeg 
- 100g mørk sjokolade og rørte inn litt kokosolje. Da blir sjokoladen litt mykere og mer tynnflytende (og det er ikke sikker at du ønsker...) Sjokoladen smeltes enten i vannbad, eller i en skål ved siden av en skål med vann i mirkrobølgeovn.
Så var det godt å være flere, da gikk det fort: Lea la en kule i sjokoladen, som jeg trillet rundt med hjelp av 2 gafler og løftet på matpapir hvor Lisa drysset de med kokos. Sjokoladen stivner fort, siden kokoskulen er frossen.
De ble deilige med hvit sjokolade også!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar