Etiketter

mandag 10. september 2012

Glutenfrie mandelboller

Hele familien var veldig fornøyd med disse bollene, fylt med mandelmasse, som ble spist både på tur og i bursdag.
Jeg rørte sammen
- 2,5 dl Biola (e.l.),
- 25 g gjær
- 1 ss fiberhusk,
- 1ss stevia
-1 ss (vanilje-)sukker
- 3ss rapsolje og arbeidet så inn
- 7dl glutenfri melblanding

Fyllet laget jeg i blenderen av
- 100g mandler
- 2ss stevia
- 2ss rapsolje
- 1/2 ts malt kardemomme

Jeg formet 10 boller.
En deigklump trykkes flat, så dettes det  en klatt av massen i midten og bolledeigen brettes rund og klemmes sammen. Bollene settes på bakepapir med den sammenklemte delen ned.
La bollene heve under kjøkkenhåndkle i ca en time.
Til slutt pensle med sammenpisket egg og strø på mandelflak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar